Sivut

2.3.2013

Kulttuuria Kelvingrovessa

Ennenkuin höpöttelen tästä tiistaina saamastani 'huimasta kulttuuriannoksesta' niin ajattelin alkuun kertoa, että olen ollut vähän pahvipää. Lupauduin tekemään Surreyn UCAS fairin (edustamaan Glasgown yliopistoa niillä messuilla) maaliskuun puolivälissä sen kummemmin katsomatta mille viikonpäiville ne kaksi messupäivää osuu. Äsken sain tämän kevään ainoan kurssini proffalta, joka sattui myös olemaan lopputyöni ohjaaja, sähköpostia jossa hän kyseli miten saisi minut lahjottua esittelemään lopputyöni viimeisen viikon seminaarissa, lopputyön aiheeni kun liittyy tähän kurssiin. Sitten Marikalla välähti, että viimeisen viikon seminaari on juurikin silloin kun olen siellä UCAS fairissa töissä..upsista. Kieli poskessa sitten äsken runoilin jonkinlaisen vastauksen, katsellaan mitä sieltä tulee takaisin. Musta selkeesti tulisi loistava akateemikko koska oon aina välillä niin pihalla (ja Dr. Marika H kuullostaa aika hyvältä).
Mutta niin se Kelvingrove Art Gallery and Museum. Tämä jokseenkin mahtipontinen rakennus sijaitsee Glasgown yliopiston päärakennuksen takana, Kelvingrove puiston kupeessa, Kelvin joen lähellä. Paljon Kelviniä. Sisäänpääsy on nolla puntaa, joten sinne voi vaeltaa hetken mielijohteesta vaan pyörimään, niinkuin me tällä kertaa tehtiin.
Kelvingrovesta löytyy kaikkea Glasgown historiasta ja täytetyistä eläimistä Egypti osastoon. Tällä kertaa me kuitenkin pyörittiin lähinnä ihmettelemässä sotahistorian ja konfliktien osastoa. Ei ehkä yllätys, kun ottaa huomioon että molemmat kirjoitettiin lopputyömme aiheesta joka liittyi kansainväliseen konfliktiin.
Oma kestosuosikkini on kuitenkin tässä:
Katosta roikkuvat ilmeilevät päät. 
Käytiin tällä kertaa myös katsastamassa vähän maalauksia. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki jos tunnistatte kenen kahden taiteilijan teokset ovat seuraavissa kuvissa:
Arvauksia?

Ensi viikolla muuten alkaa tämän kevään matkailut. Kyseessä tosin on vain parin päivän reissu Belfastiin ja sekin 'työn' merkeissä, mutta on mulla yksi täysin vapaa iltapäivä/ilta siellä joten se lasketaan. Belfastin jälkeen alkaakin sitten aika säännöllinen matkustuskausi, jota tietenkin odotan suurella innolla. Saatte kuulla innostuksestani varmaan vielä monta kertaa ennenkuin kesä alkaa..teitä on varoitettu!

2 kommenttia:

  1. Moi.Kävin haastaa sut :)
    Toi Kelvingrove näyttää sellaselta paikalta, jonne mun on pakko päästä :) Ilmanenkin vielä :D
    Aion iteki hakee lukion jälkeen Skotteihin opiskelemaan, varmaan historiaa :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!Jee, kiitos :) Vastaan haasteeseen pian!
      Juu, suosittelen Kelvingrovea. Sieltä löytyy vaikka mitä jos vaan on energiaa ja kiinnostusta kierrellä :) Mä opiskelen ekat kaksi vuotta sivuaineena historiaa ja tykkäsin kovasti (vaikka keski ajan kurssi ei ollutkaan kovin mieluinen :D)

      Poista