Sivut

30.8.2012

Herkku halloumi-juuston ystävälle

Ajattelin jakaa löytämäni, ja hyväksi todetun, herkullisen 'halloumi-juustoilla täytetyt paprikat' -reseptin. Nämä sopivat loistavasti vieraille tarjottavaksi (edellyttäen tietty, että he pitävät halloumista) tai omaan herkkuhetkeen hyvän kirjan tai tv:n parissa. Vaikka et olisikaan mikään Master Chef niin näiden teko varmasti luonnistuu, jos täytät kaksi kriteeriä: 1. osaat käyttää veistä ja 2. tiedät miten uunisi toimii. Alkuperäinen resepti löytyy muuten BBC:n Good food sivuilta.

Reseptiä on helppo muunnella oman mielen ja tarpeen mukaan. Itselläni oli:

3 isohkoa paprikaa (keltainen, punainen ja vihreä)
köntti halloumia

kastikkeeseen
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
1 pilkottu punainen chili
n. 2-3 ruokalusikallista pinjaminsiemeniä
n.3 ruokalusikallista oliiviöljyä (extra virgin)



Ota ensin se veitsi käteen ja halkaiset paprikat, poista samalla kaikki siemenet sieltä sisältä. Tämän jälkeen leikkaa halloumista könttejä, jotka suunnilleen sopivat niihin paprikan puolikkaisiin jotka olet juuri nätisti leikellyt. Aseta nämä vaikka pellille niin ovat valmiita uuniin. Kuitenkin, ennenkuin työnnät ne sinne uuniin n. 10-15 minuutiksi (eli kunnes vähän pehmenee) niin ripottele siihen päälle vielä vähän oliiviöljyä.


Sillä aikaa kun paprikasi ovat uunissa (älä unohda niitä sinne!) on hyvä aika sekoittaa kastike ainekset keskenään pienessä kulhossa.


Kun paprikat ja juusto ovat hieman pehmenneet (eivätkä toivottavasti palaneet), ota pelti pois uunista, levitä päälle kastike ja käy kiinni.

This is a very easy and tasty recipe for everyone who loves halloumi. You just need to be able to use a knife and know how your oven works. Will not go into big detail here, because you can find the recipe from the BBC Good Food website and modify it the way you like (I for example added more garlic and left out parsley because I didn't have it then). Just don't keep them in the oven for too long and it will be a success!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti