Sivut

16.8.2011

Määrittelyjä

'Suomihan on osa Skandinaviaa' on aika yleinen uskomus varsinkin ulkomailla. Alkuvaiheessa jaksoin vielä todeta, että 'Itse asiassa ei ole, osa Pohjoismaita kuitenkin. Sinne päin siis'. Nyt en enää jaksa moiseen viilaukseen ryhtyä(oikeasti Skandinaviasta kotoisin olevat ystäväiseni kuitenkin 'viilaavat' sen varmasti oikein), vaikka havainnollistamiseen voisikin hyvin käyttää tätä: How the North works.
Mitä on silmiin osunut niin ainakin parissa englannin kielisessä matkaopuksessa ja nettisivulla Suomi löytyy osiosta Skandinavian maat; mm. http://www.goscandinavia.com/usa/en-us/menu/scandinavia/go-scandinavia.htm ja http://www.scandinavianpackages.com/. Skandinaviaa tunnutaankin käyttävän samassa tarkoituksessa kuin käsitettä Nordic Countries. Vakavaahan moinen ei ole, enkä usko, että kukaan suomalainen vetää herneen nenään jos kuulee jonkun sanovan että ollaan skandinaaveja.

'Vakavaa' kuitenkin on jos menet sekoittamaan Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin keskenään. Esimerkiksi Skotlannissa ei kannata päästää suustaan sammakkoa tyyliin 'Nyt kun olen täällä Englannissa'..EiEiEiEi, ne ovat aivan eri asioita. Tässä onkin teille suhteellisen oikeita tietoja sisältävä opetusvideo:

Noin kuukauden päästä olen taas Skotlannissa asustelemassa ja opiskelemassa, ehkä sitten blogistakin löytyy muutakin kuin hieman random jaaritteluja sieltä täältä..ehkä..

So a brief summary of the post. Abroad(meaning outside Finland, or more like outside Nordic Countries)it seems to be common to use the term Skandinavia when meaning Nordic countries. I don't think it's too serious that people believe Finland is a part of Scandinavia, at least they have managed to locate it close ;) What however is more 'serious', is when people think that England means the whole island, and while being in Scotland say that they're in England..ouch, not cool.
There we go, maybe after I'm back living and studying in Scotland I'll have something else to write than these random things..or not..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti