Sivut

30.1.2012

Hyvä teko, Hyvä mieli

Sain tänään postia:


Kuvassa on siis NHS verenluovutuskortti. Kävin luovuttamassa verta yliopistolla (terveysviikko) marraskuussa vähän vajaa viikko ennen epäonnista laskuvarjohyppyäni. Kesälläkin olisin mielelläni luovuttanut verta Suomessa, mutta valitettavasti vereni ei ollut ilmeisesti tarpeeksi 'pohjoismaalaista' koska olin viettänyt yli kolme kuukautta pohjoismaiden ulkopuolella, ja olin ollut Suomessa vasta pari kuukautta. Ei sitten. O+ vereni kuitenkin kelpasi täällä ihan hyvin. Nyt on pakosta edessä pidempi tauko johtuen nilkan leikkauksesta ja kuntoutuksesta, mutta varmasti palaan luovuttamaan kunhan se on turvallista. Mutta, jos SINÄ olet terve (etkä mielettömän piikkikammoinen)niin kipin kapin luovuttamaan. Se ei vie päivästäsi kauheasti aikaa, saat syyn loikoilla hetken ja syödä ilmaiseksi suklaata/voileipiä,  ja voit sillä pienellä teolla pelastaa jonkun toisen hengen (saatat itsekin joskus joutua tilanteeseen jossa tarvitset hieman ekstra verta). Hyvä teko, hyvä mieli.
Täältä voi kurkistella verivarastojen tilanteita:
Suomi
Skotlanti


Lauantaina tein kunnon paluun 'ihmisten ilmoille' yliopiston ulkopuolella ja suuntasin kaverini synttäribileisiin. Ensimmäisenä oli vuorossa kolmen ruokalajin illallinen lähimpien kavereiden kesken, jonka jälkeen juhlittiin isommalla porukalla. Alkupalana oli kotitekoista sushia, joka oli aivan ihanaa. Voisi varmaan yrittää kokeilla tehdä itsekin:



Oli kieltämättä aika terapeuttista päästä asunnosta ulos (jonnekin muualle kuin yliopistolle tai fysioterapiaan). Nyt alkaa onneksi liikkuminen olemaan jo paljon helpompaa ja toivottavasti pääsiäislomaan mennessä pystyn jo kävelemään ulkona ilman keppejä. Kävely luonnistuu kotona jo vain yhden kepin turvin ja pari askelta luonnistuu ilman keppejäkin (näytän tosin ihan pingviiniltä eikä voimat riitä kuin siihen pariin hassuun askeleeseen). Parissa viikossa on siis tapahtunut huomattavaa edistystä, joten tästä on hyvä jatkaa.

3 kommenttia:

  1. Sushi on nyt jostain syystä pinnalla kaikissa mahdollisissa ruokapostauksissa :) Kaippa se on nyt niin hittiruoka että siitä tykätään ja sitä mainostetaan ympäriinsä. Onhan se hyvää, tai no, viimeistään kolmannella yrittämällä alkaa sopia suuhun. ;)

    Tärkeä juttu tuo verenluovutus, harmi vaan että itselläni on kamala piikkikammo, enkä voi verikoettakaan antaa menemättä makuuasentoon. Harmittaa ihan. Niin pieni ja helppo teko kuin se olisikin yhteisen hyvän puolesta, mutta kun ei vaan pysty. Yläasteella olisi voinut selvittää veriryhmänsä pienen sormenpääpiston avulla, mutta eipä tältä naiselta onnistunut. :S Luovuta minunkin puolestani! ;)

    VastaaPoista
  2. Maama: Sushi on vaan niin hyvää! Söin sitä ensimmäisen kerran kunnolla vasta kun muutin Skotlantiin mutta nyt se on ehdotonta lemppariruokaa :) ja terveellisempää take away tavaraa kuin mäkin hamppariateriat!
    Piikkikammoisena ei kyllä välttämättä tule mentyä luovuttamaan. Itsellä ei onneksi ikinä ole ollut moisia ongelmia, lähinnä musta on 'kiehtovaa' katsoa kuinka tummaa veri onkaan ja sitä rataa...:D

    VastaaPoista
  3. Kävin myös terveysviikolla luovuttamassa verta ja tuommonen kortti tuli mullekin postissa muutama päivä sitten :)

    VastaaPoista