Sivut

22.2.2013

Haasteen aika

Sain jokunen aika sitten Lizalta haasteen johon ajattelin nyt tässä välissä vastata! Haasteen ideahan on löytää uusia pienempiä (alle 200 seuraajan) blogeja. Jokaisen haastetun täytyy ensin kertoa itsestään 11 asiaa, jonka jälkeen tulee vastata haastajan 11 kysymykseen. Seuraavaksi pääset keksimään 11 kysymystä ja haastamaan 11 pientä blogia vastaamaan kysymyksiisi (muista kertoa heille haasteesta!;)). Ei takaisin haastamista!
1. Olen aina ollut suhteellisen hyvä koulussa, mutta ennen yliopiston toista vuotta en ikinä vaivautunut opiskelemaan kunnolla, koska tiesin että saan joka tapauksessa ihan ok arvosanoja. Yliopistossa päätin sitten ottaa selville mihin rahkeet riittävät, jos otan opiskelun tosissani enkä tyydy vaan tekemään vähän sinne päin, ja aika hyvin on vielä toistaiseksi mennyt.

2. Tajusin jo aika nuorena, että minun on turha yrittää olla millään tavalla 'cool', koska tekisin kuitenkin parin minuutin päästä jotain todella 'dorkaa'. 

3. Olen todella huono valokuvattava, päädyn useimmiten näyttämään kuvissa aika kamalalta ja ensimmäinen reaktioni kameran nähdessäni on juosta kiljuen pois paikalta. Rakastan kuitenkin itse ottaa valokuvia kaikesta.

4. Elin ensimmäiset 1,5 vuotta yliopistossa aika lailla valmisruualla, subway patongeilla, nuudeleilla ja doritos naksuilla. Toisen vuoden lopussa innostuin kokkaamisesta ja juoksemisesta, kolmannen vuoden alussa olin kuutisen kiloa hoikempi. Mistä lie johtuikaan..

5. Jatketaan ruuasta kun siihen päästiin. Söin yhdessä vaiheessa todella paljon kanaruokia ja lihaa yleensäkin, nyt en pysty koskemaan kanaan lähes ollenkaan ja muutenkin liha meinaa tökkiä (paitsi kunnon laatupihvi silloin tällöin). Sen sijaan syön isoja määriä kasviksia ja kaikenlaisia mereneläviä.

6. Voisin viettää kaikki lomani matkustellen ympäri maailmaa. Lentojen ostaminen ja majoituksen varaaminen saa mut aina mielettömän hyvälle tuulelle!Tietyt kohteet löytyy listani kärkipäästä, mutta en tiedä onko maailmassa mitään paikkaa jonne en ehdottomasti haluaisi mennä. Ennenkuin vanhemmat ja mummi putoaa tuolilta niin voin tarkentaa, että tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole lähteä mihinkään kovin vaaralliseen paikkaan.

7. Olen hävettävän usein myöhässä mikä yleensä johtuu siitä että en joko löydä avaintani, lompakkoani tai puhelintani..tai olen aluksi lähtenyt kotoa ilman niitä. Onneksi aika moni kavereistani on myös usein myöhässä, joten heillä ei ole kauheasti varaa valittaa. Tavoite olisi kuitenkin tulevaisuudessa olla vähemmän myöhässä.

8. Näin 'vanhemmalla' iällä olen todennut, että pikkuveljeni kanssa tappelu (niin henkinen kuin fyysinenkin rähinöinti) on kehittänyt hyödyllisiä taitoja, ja ainakin osaan pitää puoleni jos ei muuta. Huippua kun on sisaruksia! Veljestäni puheenollen, poikaystäväni mielestä hänen kuulemansa paras keskustelu meidän välillä meni näin; veljeni: lähde Marika mun kanssa kebabille, minä: taidan jättää tällä kertaa välistä, ei tee mieli, veljeni: läski! :D

9. Tykkään tarkkailla ihmisiä; eleitä, vaatteita, äänensävyä jne. Jos meillä on joku kiihkeä keskustelu kaveriporukassa menossa niin tykkään aika usein jättäytyä taka-alalle tarkkailemaan (ainakin hetkeksi) muita. Metrossa taas tykkään tarkkailla mm. ihmisten kenkiä jne. Tiedättekö kun joskus on vaikka pieni reikä sukkahousuissa ja kaverit yrittää uskotella ettei sitä kukaan huomaa? Väärin! 

10.Kamalin työkokemukseni oli kun olin pari (liian pitkää) päivää joulusesongin apulaisena pesulassa joka pesi mm. sairaaloiden ja vanhainkotien pyykkiä. Mut laitettiin sinne likapyykkipuolelle jossa likaiset (täynnä oksennusta, ulostetta jne) vaatteet piti kovaa vauhtia heitellä oikeisiin säkkeihin. Olen todella todella herkkä hajuille ja en vieläkään voi uskoa että selvisin niistä parista päivästä oksentamatta. Toisena päivänä keksin laittaa käteen paljon hajuvettä ja joka kerta kun haju kävi liian pahaksi niin haistelin hetken sitä hajuvettä. Toimi! Ehdottomasti pakko ihailla niitä jotka pystyvät tekemään sitä työkseen, itse en pystyisi.

11. Värjäsin viime vuonna hiukseni punaisiksi ja oikeasti tykkäsin siitä väristä kovasti. Ainoa ongelma oli, ettei väri pysynyt hiuksissani pitkään kivana joten siirryin aikan nopeasti takaisin vaaleisiin hiuksiin. Ehkä vielä joskus uudestaan.
1. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
Paha..sanoisin varmaan Lontoo tai New York. Lontoo, koska tykkään asua Briteissä, se on yksi suosikkikaupungeistani ja voisin kuvitella asuvani siellä vuosia. New York, koska haluaisin kokea miltä tuntuu asua siellä ainakin vähän aikaa.

2. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
Olen aika sosiaalinen ja tykkään useimmiten jutella uusien ihmisten kanssa. Paljon kuitenkin riippuu siitä tuntuuko minusta siltä että meillä 'synkkaa'.

3. Mikä oli lempisatusi pienenä?
Nyt on myönnettävä, että en muista! Tiedän, että Aladdin oli ehdottomasti yksi suosikkielokuvista mutta mutta..äiti?!

4. Mikä on lempikarkkisi?
En oikeastaan syö karkkia..mutta varmaan turkinpippuri!

5. Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa ensimmäistä kertaa kylään kotikaupunkiisi, mitkä kolme paikkaa haluaisit ehdottomasti näyttää hänelle?
Ööh..ensinnäkin silloin pitäisi olla kesä. Luultavasti satamaan jätskille/siiderille ja hyppyrimäen huipulle ihmettelemään maisemia. Kolmanneksi veisin hänet junalla Helsinkiin (Suomenlinnaan piknikille!).
6. Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?
Ehdottomasti arabia tai venäjä! Ensin voisin kuitenkin kerrata ranskaa ja ruotsia..

7. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?
Strapetsia, surffausta ja sukeltamista! Jos jään ensi vuodeksi vielä Glasgowhun niin osallistun ehdottomasti sille aikaisemmin mainitsemalleni strapetsin aloittelija-kurssille.

8. Millaisia blogeja tykkäät lukea?
Vähän kaikenlaisia. Eniten tykkään blogeista joissa on jotain omaperäistä tai hauskaa sekä sopiva sekoitus arkipäivää, matkustelua ja muuta kivaa. Tykkään joistain muotiblogeista, mutta en yleensä viihdy pitkään niiden parissa jotka ovat täynnä mainoksia ja asukuvia jotka koostuvat lähinnä vain vuittonin peruskuosi laukuista ja huiveista tjv. Blogin ulkoasu ja päivitystiheys vaikuttaa myös paljon.

9. Oletko ikinä käynyt tai haluaisitko käydä Venäjällä?
En ole käynyt, mutta ehdottomasti haluan päästä käymään. Pietari on jo pitkään keikkunut matkasuunnitelmien kärkipäässä.

10. Mitkä viisi asiaa edustavat suomalaisuutta sinulle?
Tämä on yllättävän hankala..ruisleipä, puhdas luonto, sisu, urheilu (varsinkin jääkiekko!) ja  monta muuta.

11.Jos sinun pitäisi osallistua johonkin tosi tv-ohjelmaan, mihin formattiin ilmottautuisit mukaan?
Hyvä kysymys!En ole mikään tosi tv-ohjelmien fani enkä näe että ikinä oikeasti lähtisin niistä mihinkään mukaan. Jos joku kuitenkin pitää valita niin sanoisin the Apprentice UK (brittien diili).
My 11 questions:
1. Mikä on unelmiesi ammatti?
2.Huonoin matkamuistosi? Mitä tapahtui ja missä?
3.Jos voisit sormia näpäyttämällä muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi ja miksi?
4.Mikä on paras lukemasi kirja (täällä kaipaillaan suosituksia)?
5.Brittiaksentti vai Jenkkiaksentti?
6.Mistä pidät itsessäsi eniten?
7.Mitä teet ensimmäisenä kun tulet töistä/koulusta kotiin?
8.Minne aiot matkustaa seuraavaksi?
9.Ketä ihailet?
10. Jos sinun pitäisi näytellä jossain saippuasarjassa minkä valitsisit?
11. Viisi asiaa joita kaipaat Suomesta eniten ollessasi ulkomailla?

Haastan ihanan Jennan Bangkokissa vastailemaan kysymyksiin. Muuten en valitettavasti ehdi käymään lukemiani blogeja läpi ja haastelemaan (dissertation 'zen-tila' on viime päivinä vaihtunut 'break-downiin'), joten haastan kaikki jotka lukevat tämän eivätkä vielä ole kyseistä haastetta saaneet ottamaan sen tästä vastaan! Tulethan linkkaamaan blogisi kommentti-osioon sen tehtyäsi :)

2 kommenttia:

  1. Lempisatusi oli Tupu,Hupu, Lupu Joulupukin pikku apulaiset.Sitä luettiin kesästä talveen monta vuotta.Kolme vuotiaana osasit kirjan ulkoa sen vuoksi moni luuli että osaat lukea

    VastaaPoista