Sivut

14.2.2013

Marikan kanssa kirjastossa

Alkuun pikku huomio; kirjoitin tämän tiistaina kirjastossa. Päivityksessä meni vaan hetki.

11.2.2013 tiistai

Ajattelin, että kun muutenkin aina välillä välttelen opiskelua surffailemalla netissä lukemassa blogeja, katselemassa kauppojen kevätmallistoja, facebookkailen, suunnittelen kevään matkoja, niin yhtä hyvin voisin samalla päivittää blogia. Koska sehän tavallaan on hirmu hyödyllistä, te saatte jotain luettavaa ja minä aina pienen tauon opiskelusta. 
En vielä tiedä kuinka pitkä tästä tulee, tai minkälainen tästä tulee sisällöltään; riippuu ihan päivästä.

Jos ei muuta niin ehkä tämä on opetuksena ihmisille siitä kuinka opiskelijan elämä ei ulkomaillakaan ole kovin hohdokasta.


7.00: Herätys. Oli aikamoista tuskaa, vaikka meninkin aikaisin nukkumaan. Meillä soi poikaystävän kanssa yhtä aikaa herätyskellot, molemmat painettiin ne kiinni ja käännettiin kylkeä. Onneksi vain vartiksi.

8.15: Aamupalan ja aamuihmettelyiden, kuten lentojen bongaamisen Suomeen, jälkeen matka kohti Great Western Roadin Costaa. Rehellisesti sanottuna pidän Starbucksista paljon enemmän, mutta Costa sattuu olemaan koulumatkan varrella. Käteen Chai Latte ja matka kohti kirjasto jatkuu.

8.30: Palautat kirjoja kun tajuat unohtaneesi sen yhden kirjan joka on 1. myöhässä ja 2. varattuna jollekin toiselle, nyt voit vaan odottaa sitä sähköpostia jossa lukee 'your lending priviledges have been suspended', taas

8.35: Hississä kohti kerrosta 10, tajuat yhtäkkiä unohtaneesi muistiinpanosi kotiin. Idiootti. 
Kotimatkaan kuluisi n.10-15 minuuttia suuntaansa mikä ei sinänsä ole paha, onneksi kuitenkin huomaat ottaneesi edes osan papereista+pari kirjaa mukaan. Näillä mennään.

8.40: Järjestät tavarat pöydälle ja jäät sen jälkeen hetkeksi tuijottamaan kirjaston hyvin likaisesta ikkunasta ulos..
(Hienosti heijastuu puhelin ikkunasta)
8.50: Aika uppoutua muistiinpanoihin ja selvittää mitä tänään kirjoittaisi. Tekisi tosin mieli vaan lueskella/katsella kuvia Thaimaasta ja Kambodzasta..

9.47: Pikainen piipahdus facebookissa paljastaa ystävältä tulleen 'hermot menee' viestin, uteliaana ja hyvänä ystänä tiedustelet miksi, toivot pikaista vastausta luonnollisesti uteliaisuudesta mutta myös siksi että se soisi sinulle hyvän syyn pitää tauko..taas.

11.39: Muistiinpanot selvitetty, seuraavan alueen rakenne hallussa mutta kirjoittaminen tökkii ja pahasti. Huomaat myös omaavasi leikki-ikäisen lapsen keskittymiskyvyn..

12.28: Kaveri tulee pyytämään mukaan lounaalle, mutta koska sanamäärä ei miellytä pysyy takamus tiiviisti tuolissa. Pyydät kuitenkin kauniisti josko voisivat napata laten ja banaanin takaisin tullessaan. Sehän on ihan passeli lounas tähän tilanteeseen.

12.56: Tiedätte varmaan sen tunteen, kun olet ihan varma että olet unohtanut jotain suhteellisen oleellista? Se tunne iski äsken, ja tajusin aika pian että syynä siihen oli, että 24 tunnin lainauksessa olleen kirjan palautus oli 12.59. Siitä rokotetaan härskit £o,5/myöhästynyt tunti. Kovaa kyytiä alakertaan ja onnistuin juuri ja juuri palauttamaan kirjan ajoissa. Matkalla alas kävi ihmisten hissitoiminta kuitenkin ärsyttämään sen verran paljon, että päätin painella takaisin kerrokseen 10 rappusia pitkin..

13.30: Lounas saapui!

14.00: Kamala salmiakkihimo. Onneksi hetken tiedusteluiden jälkeen onnistun saamaan itselleni turkinpippuritikkarin. Onneksi täältä löytyy suomalaisia jotka eivät ole syöneet suomen karkkivarastoaan vielä tyhjäksi. Dissertationin kirjoitus jatkuu..

15.00: International security seminaari! Vietetään ensin aikaa puhuen ajankohtaisista tapahtumista, ja ei tällä ei puhuttu Kate Middletonin bikinikuvista vaan Pohjois-Korean ydintestistä. Tuhmasti tehty. Myöhemmin keskustellaan artikkelista joka käsitteli instituutioiden vaikutusta rivalryyn (jatkuvaan konfliktimaiseen käytökseen) valtioiden välillä. Perus politiikan lopputulos; jotkut voi vaikuttaa jollain tavalla, mutta riippuu tilanteesta ja siitä ja tästä ja tosta..Kärsin muuten koko seminaarin käsien kahvi vapinasta, pitäisi oikeesti muistaa ettei kofeiini ole mua varten, tulee ihan levoton olo.

16.00: Takaisin kirjastoon kirjoittamaan tikkarin voimin

16.30: KAIKKI eväät ja naposteltavat loppu. Amatöörimäinen virhe eväiden suunnittelussa!

18.30: Tavarat kasaan ja kotiin syömään. Väsyttää niin pahasti, että sänky kutsuu jo hieman yhdeksän jälkeen. Opiskelu on välillä rankkaa.

Opin tästä päivästä pari hyödyllistä asiaa. Ensinnäkin, ensi kerralla pakkaan mukaan enemmän evästä. Aivot tarvitsee ravintoa ja en pysty keskittymään kirjoittamiseen jos tulee nälkä. Toiseksi, ja tämä on ehkä vielä se tärkeämpi; otan takaisin käyttöön nettisivujen blokkaus ohjelman ja blokkaan tunneiksi ainakin facebookin ja blogini.

Vähitellen alkaa kuitenkin olla sellainen olo, että olen jo kohta voiton puolella! Tässä vaiheessa olen kuitenkin jo menettänyt toivoni sen suhteen, että tekstin sisällössä olisi jotain järkeä tai hienouksia, kunhan nyt vaan edes tulee sitä tekstiä.

4 kommenttia:

  1. Hei, respect että onnistuit opiskelemaan.. ja no, "opiskelemaan" noinkin pitkään :P mun blogissa on sulle haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitääkin ottaa haaste vastaan kunhan alkaa tuo kirjoittelu olemaan loppuvaiheessa! jajoo, jos pystyisin keskittymään kunnolla koko ajan niin saisin varmaan aikaan ihmeitä :P

      Poista
  2. Hei mistä saa nettisivujen blokkausohjeman? - toinen opiskelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Iste käytän ohjelmaa nilmeltä 'selfcontrol'. Sen saa ladattua ilmaiseksi ja löytyy helposti googlettamalla :)

      Poista