Sivut

4.9.2012

Back in Glasgow

Glasgow elämää on nyt jälleen kesän tauon jälkeen takana melkein pari päivää, joka kuitenkin tuntuu pieneltä ikuisuudelta. Maan vaihtaminen tuntuu joka syksy olevan yhtä hämmentävää; ensin Suomessa on erittäin haikea ja vähän harmistunutkin fiilis lähdön takia, 'parhaimmassa' tapauksessa saattaa olla pientä ahdistustakin ilmassa. Kaikki tämä kuitenkin pääosin väistyy sillä hetkellä, kun saapuu Glasgow kotiin jossa sielläkin kaikki on tuttua ja mukavaa. Tällä kertaa kun vielä pääsin suoraan vaan kävelemään samaan kämppään jossa asuin jo viime vuonna, ilman mitään aikaisempien vuosien muuttotuskailuja, niin paluu oli entistä helpompi. Sitä myös avitti mukavasti se, että kämppiksellä oli jo heti aamusta uunissa kakku odottamassa.

Vaikka kaikki onkin erittäin tuttua niin kesän aikana ehtii aina unohtamaan mitä ihmeellisimpiä asioita. Itse en esimerkiksi eilen illalla osannut millään paikallistaa missä säilytän yövaatteitani tai mihin olin tunkenut keväällä lähtiessä hammasmukini. En myöskään muistanut (tai olin vaan taktisesti unohtanut), että keväällä tekemäni 'lähtösiivous' oli lähinnä suoritettu noudattaen perinteistä laiskan siivoojan kaavaa: tavarat laatikoihin, laatikot kiinni (out of sight, out of mind). Pääsin siis heti kättelyssä siivouspuuhiin (minkä taakseen jättää, sen eestään löytää). 

Lennot tänne muuten sujui ihan sulavasti. En vaan ymmärrä miksi aina varaan todella aikaiset aamulennot, vaikka vihaan niitä. Monet tuntuu tykkäävän siitä, että jää päivästä enemmän aikaa muuhun jne jne..mutta itse ainakin olen niin väsynyt ja riutunut aikaisten lentojen jälkeen, että voisin ihan hyvin lentää vaan illemmasta. Toisaalta, väsyneenä matka tuntuu aina menevän nopeasti kun tapahtumat seuraavat tätä kaavaa: bussiin, nuku, kentällä, jumi, koneeseen, nuku, lennon vaihto, nuku, taksi kotiin, nuku.

Tämä jää nyt hieman lyhyeksi 'olen perillä ja elossa' päivitykseksi, koska silmät meinaa painua väkisin kiinni ja kroppa haluaa jo selkeästi siirtyä ihanan pehmeän sänkyni suuntaan unten maille.
Pyrin päivittelemään taas kunnolla parin päivän sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti