Sivut

29.9.2012

Iltapäivä Edinburghissa

Tehtiin tänään pikainen iltapäiväreissu Skotlannin somaan pääkaupunkiin Edinburghiin. En ollut käynyt siellä pariin vuoteen, vaikka kaupunki onkin todella lähellä (tai ehkä juuri siksi). Junia menee Glasgown Queen Street aseman ja Edinburgh Waverleyn välillä noin vartin välein ja hintaa meno-paluulle tulee n. £12. Ei siis lainkaan paha.

Käytiin ensimmäisenä kipuamassa Walter Scott momumentin klaustrofobiset kierreportaat ylös katselemaan maisemia (siitä ilosta saa maksaa £3). Niissä rappusissa pieni koko on ehdottomasti valttia! Muuten kierreltiin tällä kertaa vaan Edinburghin ihanassa vanhassa kaupungissa (joka on niin paljon nätimpi kuin mikään alue täällä Glasgowssa) ja käväistiin National Museumissa kurkistamassa mitä kaikkea sieltä löytyy. Koko iltapäivä päästiin nauttimaan ihanasta syksyisestä auringonpaisteesta ja pienestä kirpakasta tuulesta. Täydellinen syyskeli!

Kamerakin oli tällä kertaa kunnolla mukana:

 (Walter Scott monument. Ne kierrerappuset menee yhden 'pylväikön' sisällä)
  (Princess Street)
 (The ultimate Edinburghin vanhan kaupungin turistikatu)
Loppuvaiheessa räkätauti vei valitettavasti voimat ja sippasin ihan täysin. Nukuin sikeästi koko matkan takaisin Glasgowhon, ja nyt haluan vain käpertyä sänkyyn katsomaan jotain hyvää tv-sarjaa muumilimpparia juoden. 
Tämä tauti voisi kyllä jo luovuttaa ja lähteä muille maille!




5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, toivottavasti tuollainen sää jatkuisi, kun huomenna suuntaan sinne itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kohdalle osuu hyvä sää, tai ainakin edes kohtalainen (täällä kun oikein hyvä sää tuppaa välillä olemaan aikamoinen harvinaisuus) :)

      Poista
  2. Miten noi leijuvat tyypit leijuu? OOn nahny niita Glasgowssa kans enka tajua!

    VastaaPoista
  3. Pitiki googlettaa ja nyt tiian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii mä mietin ihan samaa kun näin noita pari, mutta en ainakaan heti tajunnut miten ne sen tekee. Mitä sait selville? :)

      Poista