Sivut

18.9.2012

Taru sormusten herrasta, zombeja ja pörröinen kvantitatiivinen tutkimus

Pikainen opiskelupäivitys tähän väliin.

Opiskelupaniikki ei kestänytkään kauaa. Ainakin kaksi kolmesta kurssista (kolmannen seminaari on vasta huomenna) vaikuttaa yllättävän lupaavilta ja jopa kivoilta (?). Kysymysmerkki viittaa lähinnä siihen yllätykseen, että vastoin odotuksia tämän päivän methods luennon jälkeen en hyppinyt paniikissa seinille vaan olin aiheesta jopa innoissani. Kunnia tästä kuuluu kurssin vetäjälle joka oli aivan ihana vakuutellessaan meille, että se tulee olemaan helppoa kunhan käydään luennoilla. Lisäksi hän oli aivan aidosti innoissaan aihealueesta..'numbers are amazing' 'lovely methods'. Paras kuitenkin oli meidän course guide jossa karkeasti käännettynä lukee, että kurssin tarkoitus on pehmeästi esitellä meille kvantitatiivisen tutkimuksen lämmin pörröinen/pehmeä puoli..Ehkä selviän tästä.

International security vaikuttaa myös erittäin mielenkiintoiselta. Eniten ihastusta monessa herätti pari kurssilla vaadittavaa kirjaa. Jokaisen on ensinnäkin hankittava kirja International politics and zombies, jonka lisäksi jokaisen on valittava kolmesta vaihtoehdosta se mieluisin (tai oikeastaan toivoa, että saa niistä sen mieluisimman). Yksi näistä kolmesta vaihtoehdosta, ja se jonka itse haluaisin lukea, on The International Relations of Middle-Earth: Learning from the Lord of the Rings. Brilliant. Kansainvälisen politiikan teorian opiskeluun on erittäin kiva saada välillä jotain vaihtelua. Eiköhän jotain realismia ole ihan tarpeeksi päntätty tylsistä ja typeristä opuksista jo ihan tarpeeksi. Nyt vaan toivon, että saan niistä kolmesta vaihtoehdosta haluamani enkä päädy lukemaan sitä yhtä kamalaa realismi kirjaa..

Dissertationin suhteen ei ole tapahtunut mitään kovin kummoista edistystä. Huomenna suuntaan kirjastoon tulostelemaan artikkeleja ja etsimään lisää materiaalia. Tällä viikolla pitäisi vihdoin valita mikä toinen case-studyni on, jotta pääsen kunnolla vauhtiin. Valinta tulee olemaan hankala, koska mielenkiintoisia vaihtoehtoja olisi niin monta..

Onneksi tähän viikkoon kuitenkin mahtuu muutakin kuin opiskeluja; vähän ostoksia, Nordic Societyn sitsit ja ehkä jopa hieman jalkapallon katselua. Toivottavasti muillakin on lähteny opiskelut kivasti käyntiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti