Sivut

23.10.2012

Täyttäviä salaatteja

Salaattiviikko!Olen viime aikoina syönyt normaalia enemmän sekä perunaa ja että riisiä, joten nyt on aavistuksen ällö olo. Ei siksi, että se olisi mielestäni epäterveellistä vaan siksi ettei kroppani tunnu arvostavan jos syön kyseisiä ruoka-aineita tiettyä määrää enemmän (en vaan ole vielä ihan varma mikä tämä määrä on). Pastaahan en voi syödä lähes lainkaan, ellen halua kärsiä kamalasta mahakivusta (kyseessä ei muuten ole keliakia vaan kaikin puolin huomionkipeä ja helposti ärsyyntyvä vatsa). Eihän se olisi lainkaan jännää, jos voisi syödä mitä vaan, turha tehdä tästä liian helppoa.. Joten, jotta olo tästä 'kevenisi' ja rauhoittuisi niin täytyy ottaa ruokavalio vähän enemmän haltuun ja olla ainakin vajaa viikko syömättä esimerkiksi niitä aiemmin mainostamiani herkullisia pottuja. 

Tästä syystä olenkin yrittänyt haalia vaihteeksi kasaan hyviä ja täyttäviä salaattireseptejä, joista saisi tälle viikolle inspiraatiota ruuan laittoon. Ja nimenomaan juuri sellaisia joita syödessä ei tunne oloaan jänöjussiksi, koska se on masentavaa!Olen onneksi onnistunut löytämään useammankin, ja ajattelin nyt vinkata teille pari jo kokeilemaani siltä varalta, että siellä on joku joka kaipaa hyviä salaatti reseptejä (ja jos jollain on sellainen niin vinkatkaa tänne päin!) tai muuten vaan herkullisia ruokaideoita. 

Time for a salad week. Lately, I've been eating lots of potatoes and rice, way more than normally and my tummy does not approve. I still haven't figured out how much of these certain things I can eat so my trial and error process with some foods is still going on. As it would be way too easy if I could eat anything..I have learned, however, that pasta is a definite no-no unless I want to suffer afterwards. So, I've been feeling slightly, lets say swollen and heavy (don't really know how to describe it). And this is why this week I'm just going to mainly eat salad. I've been trying to gather different salad recipes, especially those that are not lame and won't make me feel like a rabbit, because that is just depressing! Luckily, I've found quite a few and thought I'd share these two, that I've already tried, with you.

Linssi-Feta-Pinaatti


Tähän raikkaan kesäiseen ja täyttävään salaattiin tarvitset:

vihreitä linssejä
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
tuoretta minttua
tuoretta pinaattia
1/2 punasipulin
yhden sitruunan mehut
oliiviöljyä

1. Keitä linssejä n.15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet (tai tee sen mukaan kuin se pussin ohje sanoo). Anna jäähtyä hetki.
2. Laita lautaselle tuoretta pestyä pinaattia ja ripottele päälle pilkotut punasipuli, fetajuusto ja kirsikkatomaatit.
3. Lisää salaattiin linssit, ripottele päälle minttua ja viimeistele sitruunan mehulla ja oliiviöljyllä.

Itse lisäsin sivuun pari chestnut sientä jotka piti käyttää pois. Varoituksen sana; vihreät linssit ovat aika vahvan makuisia joten suosittelen, että mitä enemmän laitat linssejä sitä enemmän laitat myös muita aineksia tasapainottamaan makua!

For this fresh and summerish salad you'll need green lentils, cherry tomatoes, feta cheese, fresh mint, fresh spinach, 1/2 red onion, juice of 1 lemon and olive oil. Boil the lentils for around 15 mins or until slightly soft. Let it cool for a while. Mix spinach, red onion, feta cheese and cherry tomatoes on a plate. Add lentils, mint and lemon juice and some olive oil. Perfect!Beware: green lentils are quite strong so I recommend that the more you add them, the more you should add other ingredients as well to balance the flavour.


'Thai' tyylinen katkarapu-kurkku salaatti


Tätä herkkua varten kaapistasi pitäisi löytyä:

jättikatkarapuja
kurkkua
salaattia
tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
pieni pätkä tuoretta inkivääriä
1 chili tai kuivattuja chilihiutaleita
oliiviöljyä
yksi lime
2 rkl kalakastiketta

1. Ruskista kevyesti oliiviöljyssä valkosipuli, inkivääri ja chili (jos käytät chilihiutaleita niin lisää ne vasta kun olet lisännyt katkaravut). Lisää joukkoon katkaravut pariksi minuutiksi. Aseta katkaravut sivuun ja siirry tekemään 'salaattikastike'.
2. Sekoita pienessä kulhossa n. 1-1,5 rkl oliiviöljyä, kalakastike sekä limen mehut.
3. Laita lautaselle salaatti, pilkottu kurkku sekä katkaravut.
4. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja paista siinä tuoreita basilikan lehtiä kunnes niistä tulee hieman 'rapeita'.
5. Lisää basilikan lehdet salaattiin ja kaada kastike päälle.

Jos haluat salaatista täyttävämmän lisää sivuun vaikka riisinuudeleita.

For this delicious salad you'll need king prawns, fresh basil, 2 garlic cloves, bit of fresh ginger, 1 chilli or some chilli flakes, olive oil, lime and 2 tbs of fish sauce. Fry 'gently' the garlic, ginger and chilli before adding the king prawns for few minutes. Put them aside and start making the dressing. Mix around 1-1,5 tbs of olive oil with fish sauce and a juice of one lime in bowl. Put salad, cucumber and prawns to a plate. Heat some olive oil and add fresh basil leaves. Fry them until they become slightly crispy. Mix basil leaves with the salad and add the dressing. Delicious! If you want, you can also have some rice noodles with it.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti