Sivut

22.12.2012

90 päivän elämäntapa haaste

Jotenkin stressaavina aikoina liikunta on juuri se 'elementti' joka jää ensimmäisenä pois, ja sen korvaa isot kasat epäterveellistä rasvaista prosessoitua ruokaa. Tai näin ainakin täällä päin yleensä tapahtuu. Sehän on selvää, että tämä on aivan idioottimaista, koska liikunnasta saa energiaa, hyvän mielen ja ennenkaikkea se kirkastaa ja selventää ajatuksia tehden mm.siitä paljon puhutusta opiskelusta helpompaa ja mielekkäämpää. En ollut tässä kuussa varsinaisesti liikkunut (ns. hyötyliikuntaa ei lasketa!) yhtä uintikertaa lukuunottamatta lainkaan ja se alkoi jo tuntua ja ainakin omissa silmissä peilistä myös näkyä. Toissapäivänä päätin lopettaa tämän typerän stressisyömisen ja liikunnan karttelun, ja sen sijaan päätin löytää joka päivä aikaa edes jonkinlaiseen heilumiseen. 
Olin juuri yksin kotona joten kaivoin vanhempien jumppamaton esiin, laitoin musiikit täysille ja aloitin kunnon hyvältä tuntuvan rääkin. Luvassa oli siis noin tunnin mittainen pilates-sessio jota seurasi kunnon venyttelyt. Tuloksena olin aivan poikki, hikinen ja hieman punainen mutta en ollut pitkään aikaan tuntenut oloa niin hyväksi. Jalat meinasi melkein pettää alta kun seisoin suihkussa, mutta sehän teki olosta vielä paremman. Sen jälkeen on ollut aivan uudenlainen fiilis enkä voi kuin moittia itseäni siitä, että annan stressi aikana mässäilyn korvata liikunnan koska ei muka ole aikaa ja blablaalaa.
Täten päätin nyt haastaa itseni 90 päivän haasteeseen. Ideana on korjata ruokavalio terveellisempään suuntaan ja vältellä niitä kuuluisia erittäin prosessoituja sokerisia ruokia jotka koukuttaa. Limun litkiminen jää siis lähes pannaan ja sen korvaa vesi. Tämän lisäksi tavoitteena on laittaa kroppa liikkumaan n.5 kertaa viikossa. Lähinnä tulee varmaan käytyä uimassa ja treenattua pilatesta, mutta siinä pitäisikin tulla mukavasti cardio ja lihaskunto. Pilates on hyvä myös siksi, että sitä voi tehdä kotona joten jos sataa vaakatasossa vettä ja tuuli lähentelee myrskylukemia, voin vaan kaivaa joogamattoni esiin ja viihdyttää kämppiksiä treenaamalla meidän isossa eteisessä (mun huone kun on sellanen tulitikkuaski). 90 päivän haaste ei tarkoita, että 90 päivän jälkeen saisi alkaa mässäilemään ja löhöilemään sohvalla. Päinvastoin, 90 päivän aikana on tarkoitus saada kiinni siitä hyvästä liikunta ja ruokameiningistä joka mulla oli jokunen aika sitten vielä päällä. Sen jälkeen on sitten hyvä jatkaa samalla tiellä. Minkäänlaista painonpudotustavoitetta tässä ei ole, vaikka olisihan se mukava hieman kiinteytyä sitä Thaimaan lomaa varten. 
Olen erittäin tietoinen siitä, että pian on joulu. Aion antaa itseni syödä jouluna ihan mitä haluan, mutta kohtuudella kuitenkin. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se superähky olo jolloin tuntuu, että maha kirjaimellisesti räjähtää.
Katsellaan miten tämä haaste luonnistuu. Nyt alan innoissani luomaan uutta treeni soittolistaa, entinen jo vähän kyllästyttää!

(Kaikki kuvat täältä)

For some reason, when I'm stressed, I don't seem to have time for exercising. Instead, I just eat lots of crabby foods to deal with the stress. Very very idiotic, because exercise gives you energy and makes you feel good whereas eating processed sugary food makes you feel swollen and tired. Except for the one swimming session I had done NO exercising this month, and I was slowly starting to feel (and see) the effect of that stupidity. So I decided to stop this nonsense of eating badly and not doing any exercise simply because it made me feel like crap, and I don't like it.  The other day I was home alone so I decided to find my parents' exercise mat, play some good exercise music and do pilates followed by some much-needed stretching. After an intense and awesome hour I was 'dying'; sweaty, shaking and red. But it made me feel SO GOOD, and have felt great ever since. Therefore, I shall challenge myself to eat healthily and exercise for 90 days. The idea is to eat healthier and exercise more. Definitely no more crazy sugary foods/drinks. The idea is NOT to go back to being unhealthy after these 90 days. Rather, the 90 days should guide me back to a healthier life I had a while ago. The goal is not to lose weight but to feel stronger, better and happier!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti