Sivut

21.12.2012

Värikäs Tivoli

Rakastan huvipuistoja ja tykkään haastaa itseni menemällä juuri niihin laitteisiin jotka näyttää kaikista kamalimmilta (hauskimmilta!). En kuitenkaan aina tykkää mennä niihin yksin, joten tarvitsen jonkinlaisen hurjapääkaverin mukaan. Tai ainakin sellaisen joka on yllytettävissä.  Ainoat laitteet joita en kestä on sellaiset jotka vaan ja ainoastaan pyörii ympyrää eli toisin sanoen kahvikupit on usein ei ei. 
Kööpenhaminen vierailun aikana piti tietenkin käydä katsastamassa se aito ja alkuperäinen tivoli. Laitteet vaikutti hauskoilta, mutta valitettavasti siellä oli aivan pirun kylmä ja poikaystäväni suostuttelu mukaan laitteisiin olisi vienyt hieman liikaa aikaa joten päädyin vain ilmoittamaan, että ensi kesänä täytyy suunnata sinne uudestaan ja sillä kertaa laitteisiin kanssa!
Vaikka laitteissa ei käytykään niin paikassa silti riitti katseltavaa ja ihmeteltävää. Näin joulun alla Tivoli muuttuu oikeaksi valojen mereksi ja jokaisen joulua rakastavan lapsen (tai vanhemmankin) paratiisiksi. Ei ole varmaankaan yllätys, että myös minä olin paikasta aika haltioissani vaikka se valojen paljous tuntuikin välillä vähän liialta.
Napattiin pikkukojusta matkaan lämpimät kaakaot ja lettuja kun alkoi tulla liian kylmä. Pakko mainita, että kaakao oli täydellisen lämpöistä; ei liian kuumaa jotta sen juomista olisi pitänyt odotella mutta silti mukavan lämpöistä. Osuttiin myös sattumalta lammelle juuri kun siellä alkoi laser esitys Tchaikovskyn pähkinänsärkijä musiikkiin.
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos meinaa suunnata Kööpenhaminaan. Pelkkä sisäänpääsy oli muistaakseni jotain 13 euron luokkaa, eli ehkä vähän kirpaisi kukkaroa. Toisaalta, ei kai kukaan nyt mene Kööpenhaminaan kuvitellen että siellä olisi halpaa?!

I loove amusement parks and like to challenge myself by going into those most crazy (and fun) rides. I don't usually like going alone tho, so I need a fun-loving crazy friend to accompany me. Only rides I dislike (or the ones that can make me sick) are the ones that just round round round arouuund. They are no-no, like those coffee/tea mug thingies. Anyways, In Copenhagen visiting Tivoli was a must. Most of the rides looked fun but unfortunately it was way too cold for it and my boyfriend wasn't too keen, so I just informed him that we shall go again over the summer and then, we will try all those fun things. Even tho we didn't go into any crazy rides, the place was full of things to see. The place was like a kid's Christmas paradise, and as you might guess, I loved it (even tho, it seemed a bit too much at times). We got some pancakes and hot chocolate when the weather started to feel a bit too chilly. So lovely!Luckily we also managed to see the laser show with Tchaikovsky's Nutcracker music! I definitely recommend you go to Tivoli if you're heading to Copenhagen. You'll have to pay around 13€ to get in so it's not exactly cheap. But then again, we all know Copenhagen can be bit expensive.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti