Sivut

18.12.2012

Ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa

Oikeastaan tuo otsikko tavallaan valehtelee, koska vietin Kööpenhaminassa vajaat kahdeksan tuntia pari vuotta sitten kun Glasgowsta Helsinkiin pääsy kesti lumen takia yhteensä kolmisen päivää. Sitä ei kuitenkaan voi laskea kunnon visiitiksi, joten tämä oli nyt ensimmäinen kerta. 
Poikaystäväni vanhemmat asuvat hieman Kööpenhaminan ulkopuolella, Charlottenlund nimisessä paikassa josta pääsee mukavasti junalla Kööpenhaminan keskustaan. Tanskasta kun on kyse niin oli hieman suolaiset lippujen hinnat. Muuten loma tuli yllättävänkin halvaksi koska asumisesta ei maksettu mitään ja loppujen lopuksi ruokaankaan ei mennyt pahemmin rahaa sillä poikaystäväni vanhemmat innoissaan kokkailivat meille useamman ruokalajin illallisia. Pääsin kokeilemaan erilaisia tanskalaisia herkkuja ja nauttimaan mm. itse tehdystä herkullisesta panna cotasta. Kunnon hemmottelua!Ihastuin myös täysin poikaystäväni kahteen koiraan, joista toisen salakuljetusta mukanani Suomeen harkitsin vakavasti.
Ensimmäiset pari päivää oli jäätävän kylmät. Hieman ennen paikalle saapumista oli satanut senttitolkulla lunta ja kun ensimmäisenä päivänä kierreltiin keskustassa meidän seurana oli äärimmäisen kylmä viima. Kööpenhamina oli kuitenkin aivan ihana paikka, jossa on pakko päästä käymään vielä uudestaan. Kuvien ottaminen oli kuitenkin vähän hankalaa, koska en missään nimessä halunnut ottaa lämpimiä, mutta hieman liukkaita, lapasia pois. 
Naureskelin välillä, että olisi pitänyt ostaa opaskirja koska poikaystäväni oli ajoittain vähän pihalla siitä missä oltiin ja mikä olikaan mikäkin paikka. Huomaa ettei herra ole viettänyt Kööpenhaminan keskustassa mitenkään ihan kauheasti viimeisten vuosien aikana aikaa. Löydettiin kuitenkin aika vaivatta ympäriinsä, ja muutenkin tykkäsin lähinnä vaan keskittyä kävelemään ilman sen tarkempaa päämäärää.
Ylläolevan kuvan alue, Nyhavn, oli ehkä suosikkipaikkani kaikista. Käytiin siellä myös ihanassa pienessä ravintolassa nauttimassa glögiä ja aebleskivers (tanskalaisia pannukakku palloja).
Ensimmäiseen päivään mahtui vielä tietenkin kuningasperheen asumuksen katsastus ulkoapäin. Lipuista päätellen kolme neljästä kuningasperheen jäsenestä oli kotosalla.
Kotimatkalla olikin sitten jo pimeää ja (jälleen) mukavan jouluista
Seuraavana päiväni käytiin Tivolissa joka ansaitseekin ihan täysin oman postauksensa.

Basically; I loved Copenhagen and want to go there again (preferably over the summer)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti