Sivut

22.1.2013

loved London, hated the Weather

Palailin juuri parisen tuntia sitten Lontoosta 'mukavasti' bussilla körötellen. Matka meni yllättävän sujuvasti ja nopeasti, heräsin juuri kun bussi kaarsi Glasgown Buchanan bussi asemalle noin puoli kuuden aikaan aamusta. Olin kirjoittanut lyhyen postauksenkin joka oli tarkoitus julkaista vähän sen jälkeen, kun olin lähtenyt Lontooseen mutta unohdin. Eipä varmaan ollut iso menetys.

Lontoo oli kaiken kaikkiaan ihana, niinkuin aina. Kulttuurellisesti tämä reissu jäi vähän köyhäksi, koska en jaksanut lähteä katselemaan tarkoituksella mitään sen kummempaa. Lähinnä kiertelin rennosti kauppoja ja kävin lounaalla. Ainoa mikä otti päähän, oli se armoton räntäsade joka iski naamaan kun kävelin Oxford Streetillä. Aina muuten joku mättää kun siellä kävelee, toissakerralla aurinko paistoi naamaan niin ärsyttävästi että piti käydä hakemassa Primarkista punnan aurinkolasit. Hah, kaikesta sitä pitääkin valittaa.
Majoitukseni (ei harmikseni tuo kuvassa oleva hotelli, tämä kuva vaan demonstroi sitä sää tilannetta) oli sijainniltaan aika loistava (Astor Museum Inn), kirjaimellisesti aivan British Museumin vieressä. Siitä pääsi nopeasti kävellen ostoksille ja ennen kaikkea siitä käveli erittäin nopeasti Holbornin metroasemalle, josta taas pääsin kätevästi eilen 'Open Dayhin'. Kauheasti muuta  hyvää en siitä hostellista välttämättä keksi. Olihan se ihan siisti, mutta ehkä olin vähän liian vanha sinne kun en nähnyt mitään innostavaa siinä että hostellin työntekijät joivat maanantai iltana vaan keskenään respassa kaljaa eikä heitä kiinnostanut tuon taivaallista ketä siellä hostellissa pyöri. Heillä myös oli säilytystila matkatavaroille, muuten ihan hyvä mutta kyseisen tilan avainta säilytettiin vapaasti siinä tilan vieressä..Kuitenkin, hyvin se paikka meni näin parina yönä.
Eilen oli ihana ilma, mutta valitettavasti en ehtinyt nauttia siitä juuri ollenkaan koska 'Open Day' vei suurimman osan päivästä ja sen jälkeen piti poiketa hostellilla nappaamassa matkalaukku ja suunnata taas metrolla Victoria asemalle. Metrosta puheenollen, olen huomannut, että Lontoon metron ruuhka-aika tekee minusta törkeän ihmisten mulkoilijan. Onhan siellä vähän sellainen kyynärpäät ylös ja kaikki itsensä puolesta meininki pahimpaan ruuhka aikaan. Muuten Lontoon metro on ihanan hiljainen(äänen puolesta ei matkustajamäärältään) ja sulava kun vertaa Glasgown paikalliseen ympyrään. Hauska muuten huomata miten melkein kaikki, ihan sama kuinka hankalassa paikassa he seisovat, lukevat metrossa aina jotain. Menomatkalla erehdyin muuten hymyilemään eräälle miehelle anteeksi pyyntönä hänen varpaansa tallaamisesta, jonka seurauksena heppu ensin kehui kaunista hymyä ja myöhemmin juoksi asemalla kiinni ja kysyi kahville. Sanoin kauniisti ei.
Eilen kävin nauttimassa pod:issa aamupalaksi smoothien juuri ennen 'Open Dayhin' suuntaamista. Oli vähän hassu olo istua 'business smart casual' vaatteet päällä syömässä aamupalaa ja lukemassa City Business lehteä. Kyseinen 'Open Day' oli muuten huippu mielenkiintoinen ja kaikki firman työtenkijät oli todella ystävällisiä ja pääsin käymään pari erittäin mielenkiintoista keskustelua lounaalla (jossa tarjoiltiin mm. herkullisia 'kana pateita'). Muuten siellä käytiin läpi hakuvinkkejä ja harjoiteltiin yhtä yleisintä tehtävää nimittäin ryhmätyötä. Tarkoituksena oli todella vähällä infolla laittaa kasaan 5 minuutin 'esitelmä'. Se meni yllättävänkin hyvin ja oli omasta mielestä ihan hauskaa MUTTA..voi että kun olisin halunnut niin sanotusta kiskoa eräältä tytöltä hiukset päästä. Niin ylimielinen tapaus kuin vaan voi olla. Toisaalta, ottaen huomioon että kyseessä oli yksi Lontoon isoista City firmoista niin en ollut kovinkaan yllättynyt, että tälläisiin tapauksiin törmäsin. Ei se tosin tehnyt heistä yhtään vähemmän ärsyttäviä. 
Hyvien vinkkien lisäksi päivästä jäi käteen pussi suklaata palkintona voitetusta ryhmätyöstä sekä firman logoilla varustetut kynä ja sateenvarjo. Sellainen pikainen Lontoon reissu tällä kertaa. En ole nyt hetkeen tehnyt mitään opiskeluiden suhteen hyödyllistä, joten se asia täytyy korjata pian jottei kohta tule taas palautusten kanssa kiire. Kuntosalillakin voisi käydä näyttämässä naamaansa.

Toivottavasti teidänkin viikko on lähtenyt ihan sujuvasti käyntiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti