Sivut

26.1.2013

Vintage shopping

Glasgow on täynnä vintage kauppoja ja olen nyt jo pari vuotta miettinyt että voisi olla hauska mennä katselemaan mitä niistä löytyy. Jotenkin se kaikesta suunnittelusta huolimatta kuitenkin aina jäi vaan ajatuksen tasolle kunnes ystäväni inspiroitui tällä viikolla lähtemään kunnon vintage kauppa kierrokselle ja minä päätin lähteä mukaan.
Napattiin Starbucksista mukaan Vanilla Spice Latte ja lähdettiin kiertelemään. Tuo oma mukini ei muuten ollut alunperin likainen, siihen jämähti vaan hyvin huulipunat..
Itse olin aluksi vähän laiska katselemaan kunnolla mitään vaatteita itselleni, koska tarkoitushan ei tietenkään ollut ostaa mitään. Innoistuin kuitenkin katselemaan halpoja LP -levyjä, harmi vaan ettei minulla täällä ole LP soitinta.
Ei siinä kuitenkaan kauaa mennyt kun minäkin puolivahingossa löysin jotain mitkä oli ihan pakko ostaa. Olen nyt jonkin aikaa pohtinut, että pitäis varmaan ostella jonkinlainen jakku tulevaisuuden mahdollisia työhaastatteluja/töitä ajatellen. Olin jo suuntaamassa Hennesiin tai Zaraan katselemaan vaihtoehtoja. Nyt kuitenkin kävi niin mukavasti, että löysin yhdestä vintage liikkeestä täydellisessä kunnossa olevan Emporio Armanin jakun joka sattui vielä olemaan omaa kokoa. Pakkohan se oli napata sieltä mukaan. Lisäksi olen miettinyt, että olisi mukava löytää jonkinlainen ruskeahko pienehkö laukku. Sellainen jota olisi reissuilla kiva kantaa mukana, ei liian iso mutta sellainen johon saisi esim. vesipullon/sateenvarjon mahtumaan. Sattui niin mukavasti, että kuvaukseen sopiva ok hintainen laukkukin löytyi. 
Jotkut liikkeistä vaikutti todella hyviltä ja parissa jäätiin yli puoleksi tunniksi juttelemaan omistajan kanssa niistä näistä. Toiset liikkeet taas vaikutti jotenkin ankeilta eikä niistä tuntunut löytyvän yhtään mitään. Niissä myös löytyi paljon sellaisia vaatteita joista oli, ehkä hieman hämärästi, leikattu tunniste ja kokolaput pois. Ne olisi ihan hyvin voinut olla alunperin vaikka Primarkista..


Oli kaiken kaikkiaan ihan hauska päivä ja täytyy jossain vaiheessa raivata taas aikaa uudelle kierrokselle. Jätin myös yhteen liikkeeseen erään ihanan mekon, jota voisi käydä vielä kurkkaamassa.



Oletteko te tehneet paljon mieluisia vintage löytöjä?


4 kommenttia:

  1. Voisiko jakusta saada nähdä jossain vaiheessa kuvaa? :) Itsekin olisin sellaisen tarpeessa, ei tullut mieleenkään että vintage-liikkeistä voisi käydä metsästämässä (vähän parempilaatuista) sellaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en mäkään sitä tajunnut ennenkuin bongasin sen jakun (kaverin avustuksella) yhdestä liikkeestä :) Ja toki, piti ottaa kuvaa jo aiemmin mutta mun huoneessa on maailman surkein valo ympäri vuorokauden joten pitää kehitellä jotain!

      Poista
  2. Hei!

    Missä päin Glasgow:ta nämä hyvät vintage liikkeet sijaitsevat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Itse kiertelin West Endin liikkeitä (akselilla Byres Road- Cresswel lane). Molemmat ostamistani jutuista löytyi Vintage Gurusta joka on Byres Roadilla :)

      Poista