Sivut

13.1.2013

Viimeinen kurssi

Neljättä ja viimeistä vuotta on siis vielä jäljellä kandin työ ja yksi kurssi. Aikataulu on huomattavasti rennompi kuin viime jaksossa, mikä toivon mukaan tarkoittaa sitä että on aikaa myös tehdä paljon muuta kivaa kuin vain opiskella.

Tämä kandin tutkinnon viimeinen kurssini on nimeltään 'International Rivalry' ja siinä käsitellään valtioita jotka ajautuvat keskenään 'kilpailu-suhteeseen' joka johtaa aina vain uusiin konflikteihin ja sotiin. Ehkä 'kuuluisimpia' tälläisiä rivalry pareja ovat mm. Intia ja Pakistan sekä Yhdysvallat ja Neuvostoliitto. Voin jo varmasti sanoa, että kurssin aihe on mielestäni mielenkiintoinen koska kandin työni (disse) liittyy juurikin tähän aihealueeseen. Tarkemmin sanottuna kandini keskittyy teorian osalta siihen miten tälläiset 'suhteet' alkaa, keskittyen Intiaan ja Pakistaniin sekä Afghanistaniin ja Pakistaniin. Jälkimmäisesti parista ei rivalryna ole kirjoitettu juurikaan mitään, joten olen ainakin päässyt harjoittamaan materiaalin etsintä taitojani.

Rivalry kurssin aikana tulee tehdä kaksi esseetä, jotka molemmat käsittelevät eri rivalry paria. Suunnitelmissa olisi tehdä se lyhyempi Kreikasta ja Turkista, ja siinä pidemmässä käsitellä ainakin Venäjää yhtenä osapuolena, luultavasti Iranin tai Kiinan kanssa. Mieli saattaa tosin vielä muuttua tämän suhteen, mutta jotain on jo suunnitelmissa.
Tähän kurssiin kuuluu viikossa yksi tunnin luento ja yksi tunnin seminaari, jotka molemmat osuu maanantaille. Viikonloppuni siis loppuu maanantai aamuun ja alkaa taas maanantaina kello kolmen jälkeen. Tämä kontaktituntien suuri määrä suorastaan huimaa..

Näiden töiden lisäksi pitäisi tehdä hakemus maisteriopintoihin. Aivoihini on jostain syystä iskenyt ihan täysi lukko enkä meinaa osata lainkaan kirjoittaa niin kutsuttua 'personal statementtia' hyvin perustellen miksi minä...koska olen mahtava?

Loppuun täytyy todeta, että oli pirun vaikeaa kirjoittaa näistä opiskelujutuista suomeksi, kuullostaa jotenkin ihan hölmöltä.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen aihe! Vikana vuonna Aberdeenissä oli mun mielestä aika koomista juuri tuo, että toka lukukausi oli ehkä koko yliopisto-historian 'lepsuin'. Kaikki "nuoremmat" aina päivitteli, että nelosvuotelaisella on varmaan tosi rankkaa ja aina mietin, että "niinköhän pitäis olla, mutta kun tulee otettua jotenkin tosi rennosti" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistan ajatelleeni, että nelos vuosi on varmaan ihan hullu :D Toisaalta, tähän mennessä se on ollutkin koska suurin osa töistä osui syksylle/joululomalle. Nyt kun alkaa hellittää niin yhtäkkiä huomaa, että aikaa tuntuu olevan vaikka muille jakaa..ainakin siihen syksyyn verrattuna!

      Poista
  2. Hei oon lukenut sun blogia nyt hetken aikaa, ihanaa juttua sulla! :) oon itse hakemassa nyt skotlannin yliopistoihin ja olisin halunnut kysyä, että onko glasgow sun mielestä turvallinen kaupunki? ehkä vähän hassu kysymys, mutta sulta sais varmaan realistisen kuvan, kun oot suomesta sinne lähtenyt opiskelija myöskin :) kiitos paljon jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun kommentoit :) omasta mielestäni Glasgow on turvallinen kaupunki. Tietenkin täällä on kaikenlaisia 'suurkaupunkien' ongelmia ja jonkinlainen puukotus pääkaupungin maine, mutta ne alueet joilla opiskelijat yleensä liikkuu (mm.keskusta, West End) on ihan turvallisia. Täällä toki on isojakin eroja eri alueiden välillä, mutta ei niille huonoille alueille voi edes vahingossa oikein eksyä!:D Tietenkään yöllä ei välttämättä kannata yksin kävellä isojen puistojen läpi tai hengailla pikkukujilla niillä 'paremmillakaan' alueilla ja omalla käytöksellä vaikuttaa paljon, mutta sama se on missä vaan. Itsellä ei ikinä ole ollut missään vaiheessa turvaton olo näiden 3,5 vuoden aikana mitä olen täällä asunut. Toivottavasti valaisi vähän?:)

      Poista