Sivut

13.2.2012

Kokkauksesta; Maukas Kanasalaatti

Alkuun pieni infopala; sain kuin sainkin kaikki 'fiksusti' viikonlopulle jättämäni koulujutut tehtyä. Perjantai yön kirjoittelujen seurauksena oli eilen aikamoinen aivojumi päällä, siitä kuitenkin selvittiin. Olkaamme äärimmäisen tyytyväisiä ettei sitä artikkeli analyysia muuten arvostella, tuli sen verran rumaa jälkeä..Tässä vaiheessa on myös aika vannoa, että 'aloitan seuraavien esseiden teon heti tiistaina enkä jätä niitä(kin) viime tinkaan'

Nyt itse otsikko asiaan.
Yksi asia, jota kaipasin erittäin paljon jalka kipsissä oli kokkaaminen!Vielä hieman yli vuosi sitten olisin ollut vaan tyytyväinen tilanteeseen jossa ei tarvitse itse kokata yhtään mitään (elin esimerkiksi ensimmäisen yliopistovuoden ensimmäisen puoliskon lähinnä pelkällä take-away ruualla, varsinkin subin patongeilla..oikeasti, en edes liioittele). Kokkauskipinä kuitenkin iski viime keväänä ja siitä lähtien olen Halunnut kokeilla uusia ruokia ja kokkailla kaikkea itse. Tykkään suunnitella viikon ruuat etukäteen ja etsiä uusia reseptejä, mutta ennenkaikkea rakastan käydä ruokaostoksilla. Plussaa tietenkin on, että valikoimat tuntuvat täällä laajemmilta kuin Suomessa (varsinkin tuoreiden ruokien suhteen) ja hinnatkin ovat hieman alhaisemmat. Nykyään tingin mieluiten ihan mistä muusta vaan paitsi ruuasta. Viime viikolla innostuin kokeilemaan eräästä vihkosesta löytämääni kanasalaatti reseptiä hieman muunneltuna versiona ja koska tulos oli erittäin maukas niin ajattelin jakaa sen myös täällä. Pahoitteluni muuten siitä, että olen todella huono antamaan kunnon määriä mihinkään..itse toimin aina vähän 'mutu'tuntumalla ja laittelen mausteita oman maun ja fiiliksen mukaan.

Maukas Kanasalaatti 

Tee ensin kana 'marinadi', johon tarvitset:

Kanaa
Soijakastiketta
1-3 punaista chiliä
1 valkosipulin kynsi
1 salaattisipuli
Oman maun mukaan inkivääriä


Sekoita ainekset kulhossa ja anna marinoitua pari tuntia


Lisäksi tarvitset

Minttua
Korianteria
2 kevätsipulia
(sitruunaruohoa)
2-3 tomaattia
puolikkaan limen mehut
Salaatin lehtiä (minkälaista salaattia itse haluatkaan käyttää)


Laita kulhoon/lautaselle salaatin lehdet ja lisää sekaan minttu, korianteri, (sitruunaruoho jos sitä päätät käyttää) ja limen mehu.


  Seuraavaksi siirrä marinadi kupposesi sisältö paistinpannulle ja ruskista kananpalat


Lisää loppuvaiheessa pannulle myös viipaloidut tomaatit (älä kuitenkaan pidä niitä lämmöllä liian pitkään, ellet halua tomaattimuussia)


Siirrä kananpalat ja tomaatit lautaselle ja tadaa:


 Sitten vaikka jälkiruoaksi vanilija jädeä kaakaojauheella(täällä vanilja jäde on hämäävästi keltaista)..


Hyvää Ruokahalua!:)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttääkin hyvältä!
    Btw, blogistani löytyy haaste sulle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, kannattaa kokeilla:) Ja kiitos haasteesta, yritän saada sen lähiaikoina tehtyä!

      Poista
  2. Täältähän löytyi herkullinen resepti! Rakastan kanaruokia ja tätä reseptiä voisi joskus kyllä testailla! :))

    curiousnoora.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ja kerro sitten miten onnistui!:) Ton tyylinen 'marinointi' muuten sopii kanaan loistavasti esim. kun haluaa syödä niitä nuudeleiden kanssa.

      Poista