Sivut

11.2.2012

Study night - älä tee näin

Joskus on jaksoja jolloin olet ollut niin laiska, että eräs kaunis ilta tajuat että sinulla on enää noin kaksi ja puoli päivää aikaa tehdä essee ja critical analysis kahdesta artikkelista..*piip* Onneksi mieltäsi vähän rauhoittaa se, että artikkeli analyysit ei vaikuta kurssin arvosanaan.

Nyt on kuitenkin aika ryhdistäytyä..

Ensimmäisenä olisi tietysti ihan hyvä kirjoittaa kunnon muistiinpanot eikä vaan sivunumeroa ja paria sanaa, koska et sinä piru muista enää parin päivän jälkeen mitä se sivunumero ja pari sanaa tarkalleen pitää sisällään ja sitten joudut käymään ne kaikki läpi uudestaan. Huomaat myös, että hienosti merkitsit aiemmin yhden kirjan tiedot kirjoittamalla 'Red Book'..



Käyt siis uudestaan läpi ne kaksi kirjaa ja kymmenen artikkelia, jotka luit jo aiemmin. Onneksi olit sentään sen verran fiksu, että olit tajunnut merkata lilalla yliviivaustussilla ne olennaiset kohdat artikkeleissa..
Tajuat tarvitsevasi jotain syötävää ja käyt nappaamassa keittiöstä rasian tuoretta ananasta, ja (vahingon)iloksesi huomaat, että kämppiksesi on ollut yhtä aikaansaamaton esseensä kanssa kuin sinäkin ja on varustautunut useammalla energiajuomalla yön kestävään essee 'huumaan'.


Sitten kun vihdoin saat muistiinpanot kunnolla kasaan niin muistat taas kuinka hämmentynyt koko kysymyksestä ja lukemisista olitkaan ja käytät seuraavan tovin hakkaamalla otsaasi pöytään ja yrität luonnostella jonkinlaista esseen rakennetta jossa olisi jotain järkeä. Helpommin sanottu kuin tehty kun et oikein itsekään tiedä missä mennään..

Essee suunnitelma vie niin paljon energiaa, että on aika tehdä välillä jotain muuta. Suuntana keittiö, missiona 'tee ensimmäistä kertaa elämässäsi guacamolea'.

Pari avokadoa, puolikas punasipuli, tomaattia, korianteria, chiliä, puolikas lime ja suolaa kippoon, murskaa (ihmettele samalla miksei kukaan ole keksinyt hankkia sekoitinta tähän asuntoon) ja sekoita..tadaa.



Nappaat Tescosta ostamasi halppis nachot (£0,4) ja limupullo, ja suuntaat takaisin huoneeseesi tavoitteena tehdä jotain fiksua.


Ei huvita. Onneksi poikaystävä ilmoittaa tulevansa käväisemään jos vain sopii..tietenkin. Koko yö aikaa jatkaa tätä esseetä. Keskustelette siitä hörhöstä joka Glasgown keskustassa oli aiemmin päivällä marssinut ravintolaan ja väittänyt virittäneensä itseensä pommin.
Kello 23 palaat huoneeseesi tarkoituksena esseen kirjoitus. Kello 23.50 huomaat, että et ole saanut mitään esseen suhteen aikaiseksi mutta olet sentään kirjoittanut jotain..blogiasi. Ihmettelet hetken, että mihin oikein käytit 50 minuuttia.

Kaivat värikynät esiin ja alat käymään muistiinpanoja läpi merkaten eri väreillä mikä pointti kuuluu mihinkin kappaleeseen.


Alat kirjoittamaan esseetäsi, ja kaikki sujuu hyvin kunnes klo. 01.07 boileri menee äänekkäästi päälle ja pysähdyt miettimään 'miksi hitossa se on ohjelmoitu menemään päälle tähän aikaan?!' vain muistaaksesi hetken päästä, että sitä ei ole ohjelmoitu niin mutta se on tyhmä laite jolla tuntuu olevan oma tahto..

Palaat esseen pariin kunnes keskität huomiosi seinässä olevaan 'halkeamaan'. Onkohan se kauankin ollut siinä..


Olet jälleen palaamassa esseesi pariin kun kuulet seinän takaa musiikkia. Kämppiksesi opiskelut sujuvat siis yhtä 'hyvin' kuin omasikin. Pitäisiköhän minunkin kuunnella vähän musiikkia..




Klo. 01.56, 1000 sanaa (täyttä potaskaa)

Klo. 03.12, 1438 sanaa (edelleen karmaisevaa tekstiä). Aivoblokki, siirryt tekemään Bibliographya.

Klo. 03.36, esseen ensimmäinen versio aika lailla conclusionia vaille valmis. Kaivat esiin kaksi artikkelia Communication & Conflict artikkeli analyysia varten, kirjoitat ohjeet ylös ja lopetat opiskelun.

Ennen nukkumaanmenoa pohdit mikä pointti tässäkin kirjoituksessa (ja kuvissa) oli.
Julkaiset sen joka tapauksessa.

4 kommenttia:

  1. Hyva postaushan tama oli! Tammosta se on taallakin paitsi etta yhdessa illassa ei saa ikkaan noin montaa sanaa kirjotettua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Juu, multakin tollaset sanamäärät irtoaa vaan silloin kun on aivan pakko pakko :D

      Poista
  2. tuttu tunne, tälläkin hetkellä näköjään surffailin läpi uusia blogeja kun toisessa ikkunassa odottaa essee :D komppaan Elliä, todella hyvin jos aamuyöllä oot vääntäny noin monta sanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Silloin jotenkin ihmeessä aina keksii kaikkea muuta tekemistä, kun pitäisi kirjoittaa esseetä. Ja kyllä niitä sanoja tulee silloin kun jättää esseen niin viime tinkaan, että on aivan pakko saada tehtyä. Sain tästä paljon harjotusta ekana vuonna kun tapana oli jättää esseiden kirjoitus aina kokonaan palautusta edelliseen päivään..

      Poista