Sivut

19.5.2012

Barcelona; Feed me!

Matkoilla on aina kiva päästä kokeilemaan uusia ruokia ja maistelemaan paikallisia herkkuja. Välillä hyvien ravintoloiden löytäminen on kuitenkin suorastaan a pain in the ass. Varsinkin jos yrität pysyä jonkinlaisessa budjetissa. Meillä meinasikin aluksi olla Barcelonassa pieniä ongelmia sen suhteen minne kannattaisi mennä syömään. Asiaa ei tietenkään helpottanut se, että olemme muutenkin uskomattoman aikaansaamattomia ihan vaan Glasgowssakin kun pitäisi päättää minne milloinkin haluamme mennä syömään. Löydettiin kuitenkin pari ihan kivaa paikkaa ja päästiin maistelemaan niin paellaa kuin tapaksiakin.

Ehdottomaksi suosikiksi nousi kuitenkin tapas ravintola nimeltä Cerveceria Catalana. Ravintola sijaitsee Carrer de Mallorcalla, aika lailla sen kadun ja Passeig de Gracian risteyksessä. Palvelu on hyvää, paikkana viihtyisä ja ennenkaikkea ruuan hinta-laatusuhde tuntui olevan kohdillaan. Sangriakin oli tietysti hyvää (litran kannulla taisi olla hintaa n.11€)! Voit joko istua ulko-oven lähettyvillä baarin ääressä jossa pääset katselemaan ruokia ja osoittelemaan mitä haluat, tai voit ottaa pöydän ravintolan takaosasta. Paikka vaikuttaa olevan äärimmäisen suosittu, joten jos haluaa välttää pitkää jonottelua niin illalliselle kannattaa joko mennä aikaisin seitsemän maissa (niinkuin me teimme viimeisenä iltana) jolloin odotusaikaa ei ole ollenkaan tai se on äärimmäisen lyhyt, tai odottaa yhteentoista asti (itse varmaan kuolisin nälkään siihen mennessä).

(Kuvassa mm. patatas bravas, tomaattileipää, vuohenjuustoa ja vihanneksia, mustekalarinkuloita..)


(four cheeses -neljä juustoa leivällä)

Jotkut tapakset on hieman hinnakkaampia joten kannattaa katsella sitä ruokalistaa vähän tarkemmin ennenkuin innostuu tilaitemaan valkosipulikatkarapuja..ja huomaa sitten laskun saatuaan, että sillä pienellä kipposella oli hintaa yli 11€..


Herkullista.
Tietääkö muuten kukaan onko Suomessa tosi hyviä tapas-paikkoja?

8 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta. Olisi kyllä kivaa kuulla jos jollain olisi vinkata Suomessa olevista tapas-paikoista. Itse olen käynyt vain Sevillassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimp!Olen joskus kuullut jostain hyvästä tapas-paikasta Helsingissä, mutta en tietenkään muista nimeä enkä sijaintia :D Sevillaan haluaisin itsekin vielä jossain vaiheessa suunnata, ja vähän joka paikkaan muuallekin.

      Poista
  2. Olen käynyt muutaman kerran tapaksilla Bar Teos -nimisessä paikassa Runeberginkadulla Helsingissä. Muistaakseni ei ole pahan hintaisia, mutta oikein maukkaita tapaksia! :)
    barteos.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä!Täytyy käydä katsastamassa kun seuraavan kerran piipahdan Helsingissä :)

      Poista
  3. Hyvästä en tiedä mut tämä on ainaki Lahdessa;
    http://www.torero.fi/lahti/ruokalistat/a-la-carte/#c3195

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mä oon unohtanut koko Toreron olemassaolon..Pitää varmaan mennä kesän aikana kokeilemaan minkälaista tapasta sieltä saa:)

      Poista
  4. Rupesinkin nyt selailemaan uudestaan näitä sun Barcelona postauksia ja tästä sainkin hyvän vinkin minne suunnata seuraavalla kerralla kun halutaan ulos syömään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kannattaa todella mennä:) Oli ehdottomasti meidän suosikki paikka niistä missä loman aikana ehdittiin käymään!

      Poista