Sivut

13.5.2012

Barcelona; la Sagrada Familia

Aloitetaan Barcelonan reissun 'purkaminen' Antoni Gaudin Sagrada Familiasta. Kävimme katsastamassa rakennelman heti ensimmäisenä kunnon lomapäivänä. Sisälle asti ei menty kahdesta syystä, 1. se jono oli aivan uskomaton ja 2. sisäänpääsy oli 13€, ja koska poikaystävän oli päästävä myöhemmin katsastamaan mukavasti kukkaroa tyhjentävä Camp Nou niin tuo summa oli hieman liikaa. Jäi siis vielä nähtävää seuraavaakin kertaa varten.


Joka tapauksessa Sagrada Familiassa riitti ihmeteltävää pelkästään ulkoapäin katseltaessakin. Opaskirjasen mukaan sen rakentaminen aloitettiin 19 maaliskuuta vuonna 1882 ja optimistisesti toiveikkaat veikkaavat Sagrada Familian valmistuvan joskus vuoden 2026 paikkeilla. Gaudi itse kuoli vuonna 1926 ja tällöin vain alle neljännes Sagrada Familiasta oli saatu valmiiksi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Sagrada Familiaan tulisi rakentaa kaiken kaikkiaan 18 tornia, tällä hetkellä niitä on muistaakseni pystyssä 8. Pari pitäisi siis vielä pystyttää. Googlettamalla löytyi tällainen kuva siitä miltä rakennuksen tulisi suunnilleen näyttää valmiina:


Itse en oikein ole varma mitä mieltä olen Sagrada Familiasta, ja toisaalta paha mennä arvostelemaan vielä täysin keskeneräistä rakennusta. Oikea sana kuvaamaan sitä on ehkä vaikuttava, ei nätti tjv vaan vaikuttava. Erittäin vaikuttava. Yksityiskohdat on aivan mielettömät ja niitä on todella paljon. Ei ihme, että rakentamisessa on kestänyt vuosikausia.






Pimeän tullen Sagrada Familia näyttää vähän karmivalta, tai sai ainakin oman mielikuvitukseni laukkaamaan villinä pitkin peltoja..ilman paitaa.



Mitä mieltä te olette Sagrada Familiasta? Vaikuttava? Ruma? Vai jotain ihan muuta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti