Sivut

3.5.2012

Hello Kesäloma!

Kolmas vuosi on nyt kunnialla ohi, edellyttäen että pääsin kaiken läpi..ja uskoisin, että pääsin. Tässä kohtaa on varmaan pakko päivitellä kuinka nopeasti koko vuosi onkaan taas mennyt enkä voi uskoa että on jo kesäloma..

Eilen oli siis vuoden ensimmäinen ja ainokainen tentti, the politics of nationalism and ethnicity. Olin päntännyt päähäni kaikki teoriat ja maakohtaiset infot, Skotlanti, Quebec ja Catalonia. Mutta olisihan se pitänyt arvata ettei niistä olisi oikeastaan tarvinnut opetella muita kuin Skotlanti. Melkein jokainen kysymys kun sattui olemaan about Scotland (onneksi kävin viime keväänä Skotlannin historia kurssin, kuka olisi uskonut että se tulisi vielä olemaan superhyödyllinen). Ensimmäiseksi vastasin kysymykseen jossa piti perustella mitä teoriaa käyttäisi selittämään Scottish nationalism and national identity in the 20th/21st century. Perinteisesti tuijotin kysymystä hetken kun aivot löi tyhjää kunnes päätin sitten vaan ryhtyä höpöttelemään kuinka ethnosymbolism on paras tähän tarkoitukseen (sanoo varmaan teille tosi paljon?). Seuraava osio olikin vähän hankalampi, koska olisin pystynyt vastaamaan jokaiseen vaihtoehtoon jotain, mutta en yhteenkään paljoa/mitään kovin fiksua. Kokeessa kun ei ole kauheasti aikaa pohtia niin valkkasin sitten vaan sen ensimmäisen ja laitoin runosuonen virtaamaan. Onneksi sentään jopa tiesin asiasta jotain faktoja, olin onnekkaasti sattunut vilkaisemaan aihealuetta vähän ennen koetta, niin ei mennyt ihan täysin vaan bullshittaukseksi. Pokkana sitten runoilin SNP:n omaksumasta nationalismista, kuinka se on muuttunut vuosien verrella..ja pitihän sitä sitten käsitellä kriittisestikin. Oma kritiikkini liittyi lähinnä siihen, että ainakaan nykyään SNP ei kyselyjen mukaan edusta enemmistön mielipidettä, toisin sanoen Skotlannissa ihmiset jotka eivät halua itsenäisyyttä saattavat äänestää SNP:tä ja toisaalta ne jotka haluavat saattavat kuitenkin äänestää esimerkiksi. Scottish Labour puoluetta. Eli se viimeisin SNP:n vaalivoitto ei tarkoita, että suurin osa Skotlannissa asuvista haluaisi itsenäisyyden. Jännää, eikös? Lisäksi SNP painottaa, että jokainen joka asuu Skotlannissa voi halutessaan olla skotti, mutta enemmistö taas on sitä mieltä, että pitäisi olla syntynyt Skotlannissa/vanhempien pitäisi olla skotteja. Toisin sanoen, SNP:n mielestä minä voisin olla skotti, skotlantilaisten mielestä en. Tässä voisi heittäytyä vielä 'syvälliseksi' ja jatkaa linjoilla; mutta kuka on skotti, mitkä ovat kriteerit? Voisi, mutta en tee sitä, koska en usko että ketään niin kauheasti kiinnostaa lähteä keskustelemaan syvällisiä nationalismista. Sitäpaitsi, nyt on aika siirtää aivot lomalle.

Lomalle siirtyminen alkoikin heti kokeen jälkeen drinkin ja jäätelön voimin. Aurinkokin päätti pitkästä aikaa paistaa ja lämmittää loman alun kunniaksi. Loistava ajoitus.





Huomenna täytyy hoidella hieman asioita joita olen jo jonkin aikaa lykännyt koulukiireiden takia aina vaan myöhemmäksi, kuten siivous ja pyykinpesu. Lisäksi täytyisi piipahtaa keskustassa vaihtamassa valmiiksi valuuttaa (voi miksei täälläkin voi olla eurot?!) ja ostamassa housut. Sunnuntaina koittaa kauan odotettu Barcelonan reissu. En vielä oikein edes käsitä, että olen oikeasti lomalla. Tuntuu koko ajan siltä että pitäisi olla lukemassa ja tekemässä muistiinpanoja..ei siis meinaa mitenkään painua pääkoppaan, että jo sunnuntaina on lähtö kunnon lomalle. Eiköhän se uppoa tajuntaan viimeistään siinä vaiheessa kun saavun Barcelonaan.
Nyt aion kuitenkin nauttia siitä vapaudesta, että saan lukea ihan mitä haluan. Eli teekuppi toiseen ja kindle toiseen käteen.
Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti