Sivut

22.3.2012

Britti tv:n helmiä ja sikoja (1)

Myönnän heti alkuun, että meillä ei tv-lupaa välttelevinä kiltteinä opiskelijoina edes ole varsinaista telkkaria mutta onneksi tv-sarjojen katsomiseen tarvitsee nykyään vaan toimivan läppärin ja suhteellisen nopean nettiyhteyden. Olen siis viimeisen parin vuoden aikana päässyt tutkiskelemaan britti tv:n antimia huolimatta siitä, että tv loistaa asunnossamme poissaolollaan. Ajattelin esitellä teille pari brittisarjaa ja voitte sitten itse päätellä (tai ottaa selville) kuinka helmi sarja onkaan kyseessä.

Sun, Sex and Suspicious Parents
'Absinthe, I don't know what it is, but I've heard it's illegal in England..so I'm going to buy it and try!'

BBC3 kanavan tosi-tv- sarja, jonka kämppikseni esitteli minulle toissaviikolla. Sarjassa brittiläiset teinit suuntaavat ensimmäiselle 'girls/lads' lomalleen ulkomaille johonkin brittien suosikki bilekohteista - kuten Malia, Ibiza, Magaluf tai Kavos, ilman vanhempiaan. Tai näin he siis riemuissaan luulevat. Todellisuudessa vanhemmat lennätetään samaan kohteeseen seuraamaan (ja kauhistelemaan) salaa teiniensä tekemisiä. Lopussa vanhemmat tietenkin paljastavat lapsilleen olevansa paikalla, esimerkiksi kävelemällä perässä strippiluolaan tai yllättäen teininsä juomassa shotteja, ja kertovat seuranneensa heidän tekemisiään koko matkan ajan. Sarjaa katsomalla saa aika hyvän käsityksen brittiteinien bilemeiningistä, ja onhan se kaiken kaikkiaan suht koomista tosi-tv-hömppää.



Big Fat Gypsy Weddings


Olen itse katsonut vain pari jaksoa, joten en osaa kertoa jaksoista sen tarkempia yksityiskohtia. Kuitenkin, mustalais-kiertolaiselämää, aivan överivaatteita ja glitteriä, hulppeita häitä ja draamaa. Aika uskomattomia hääpukuluomuksia tässä sarjassa ainakin näkee..yhdelläkin tytöllä (nimenomaan tytöllä, sen verran nuoria he tuntuvat olevan) näytti olevan hääpuvussa valojakin jotka sitten hienosti valaisivat pimeässä.


The Jeremy Kyle Show

Katsoin pari jaksoa joskus viime vuonna kun olin erittäin kipeä, katsoin myös yhden jakson viime viikolla aivojen nollauksena. Sarja on vähän kuin Dr.Phil x100 ja miinus se 'kunnon' psykologi/terapeutti puoli. Joka jaksossa on pari tapausta, jotka studioyleisön edessä kiihkeästi väittelevät kaikesta ihmissuhteiden, seksin ja huumeidenkäytön välillä. Sitten tehdään valheenpaljastus -ja DNA testejä sun muuta mukavaa totuuden selvittämiseksi. Paikalla on tietysti myös turvamiehet valvomassa etteivät super agressiiviset vieraat pääse kirjaimellisesti hyppäämään toistensa kurkkuihin kiinni. Tällaiset konseptit ovat tosin välillä tosi tosi ärsyttäviä, varsinkin silloin kun ne ovat ylikärjistettyjä ja erittäin provosoivia tin tin tin musiikin kera (siksi en tätä sarjaa pahemmin välitä katsoakaan). 



Näitä brittisarjoja, ja paljon muutakin, voi katsoa esimerkiksi täältä (jos olet Britanniassa):

Osa.2 tv-sarjoja seuraa myöhemmin. Nyt on valmistauduttava unten maille ja huomiseen aikaiseen kirjastopäivään.




2 kommenttia:

  1. Vinkkinä jos haluaa katsoa näitä Britannian ulkopuolella on tietokoneeseen ladattava Expat Shield - paras keksintö ikinä! (jee, kohta tulee taas uutta Doctor Who'ta ja Downton Abbey'tä! :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Downton Abbey on mun ehdoton suosikki, en malta odottaa että jatkuu taas! :D

      Poista