Sivut

22.3.2012

Kaunis päivä kirjastossa

Mikäs sen parempaa kuin herätä ennen kahdeksaa kirjastoon ja huomata että ulkona on jo lämmin (pärjää ainakin auringonpaisteessa loistavasti ilman takkia) ja aurinko hehkuttaa siniseltä taivaalta. Täydellinen kirjastopäivä siis. Katselin sääennustetta ja onneksi tälläisiä päiviä pitäisi olla viikon sisään tulossa vielä lisää, muuten olisi varmaan jäänyt kirjastoreissu lyhyeksi ja suunnaksi vaihtunut keskusta.

Kirjastopäivien aamut on aina välillä epäonnekkaita. Kasaat laukkuun kirjat, vähän syötävää ja vesipullon. Huomaat ettet mitenkään saa kaikkia kirjoja tungettua laukkuusi joten osa on kannettava kädessä läppärin kanssa. Lähdet kävelemään auringonpaisteessa yliopistolle, ipodissa soi hyvä musiikki ja voit melkein haistaa aurinkorasvan tuoksun. Ihanan keväistä.


Jatkat tyytyväisenä kävelyä kunnes mietit, että voisit kaivaa valmiiksi opiskelijakortin esiin..tadaa, opiskelijakortti onkin jäänyt kotiin. Käännyt takaisin (tämä on tapahtunut turhan monta kertaa).

Uusi yritys. Tällä kertaa opiskelijakortti on varmasti taskussa. Kävelet ylämäkeä ylös ja toteat, että on liian kuuma; takki pois! Yrität jotenkin taiteilla takkisi pois päältä, mutta onnistut vain saamaan kuulokkeidesi johdot solmuun ja pudottamaan kirjasi maahan. Pidä se takki vaan päällä.

Saavut kirjastoon ja päätät ottaa riskin ja käyttää vanhoja hissejä. Tällä kertaa matka kerrokseen 10 onnistuu ilman isompia häiriöitä: perus heilumista ja räminää vaan.


Sitten vietät suurimman osan päivästäsi piirrellen miellekarttoja rational choice theory esseetäsi varten ja toivot että olisit jossain aivan muualla. 10 kerros on lisäksi pirun pelottava paikka. Kerros täynnä äärimmäisen stressaantuneita opiskelijoita--> pientäkin yskähdystä, aivastusta tai kolinaa seuraa joukko murhaavia katseita. Pahin virhe jonka voit siellä tehdä on puhelimeen vastaaminen. Positiivista on kuitenkin, että saat aina tässä ilmapiirissä edes jotain aikaan. Kun ympärillä on aivan hiljaista eikä ketään kenelle puhua (ja vaikka olisikin niin et uskalla) niin tuotteliaisuus nousee väkisinkin.

Lounaalla piipahdat sitten kerroksen kolme kalliissa kahvilassa. Meinaat ostaa ison keksin kunnes huomaat, että siinä on melkein 400 kaloria. Joku raja sentään! Et sentään edes harkinnut sitä 600 kalorin suklaamuffinssia.

Neljän maissa saat 'fiksun' päähänpiston ja päätät painella suoraan kirjastosta Tescoon ja Waitroseen ruokaostoksille. Se kun on hirmu hyvä idea ostaa kolme ruokakassillista ruokaa kun ennestään kannat jo kirjapinoa ja läppäriä. Puhumattakaan siitä nerokkuudesta, että painelit kauppaan nälkäisenä ilman ostoslistaa. Edessäsi on urheilusuoritukseen verrattava kotimatka, joka nujertaa kädet ja niskat. Ei saa valittaa, oma vika.
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Olet valmis menemään nukkumaan ennen ilta kymmentä ja joka paikkaan sattuu. Onneksi kuitenkin satut katsomaan tämän super söpön videon, joka piristää iltaa (n.1.07-1.12 on jotain ihan ylisuloista).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti